Kangaskassit ovat tulleet jäädäkseen. Jokainen meistä käyttää elämänsä aikana jossakin kohtaa kangaskassia. Oli se sitten tarkoitettu kauppakassiksi tai harrastuksiin, jossakin kohtaa törmäämme oman elämämme kangaskassiin.

On ihmisiä, jotka pystyvät kulkemaan läpi elämänsä muovikassin kera. Äitini, joka teki melkein koko työelämänsä ajan käsilaukkuja, ensin palkollisena ja sitten yksityisyrittäjänä, sai 60 vuotis lahjakseen muotinäytöksen elämänsä laukuista. Me lapset, joita oli kolme, kaksi tytärtä ja nuorin poika, esittelimme elämämme varrella olleita, äidin tekemiä, käsilaukkuja. Onneksi niitä kuin ihmeen kaupalla löytyi vielä ullakoiltamme ja lasten leikkikalulaatikoista. Vitsinä muotinäytöksessämme oli, että perheen kuopus, poika, tuli aina muvikassin kanssa. Kerholaukkuna hänellä oli muovikassi, koululaukkuna hänellä oli muovikassi, omien lastensa hoitolaukkuna hänellä oli muovikassi. Meillä tyttärillä oli äidin tekemät laukut. Muistan. Niitä oli paljon ja joka tilaisuuteen omansa. 

Olikin aikamoinen shokki, kun äitini lopetti ns. aktiivi uransa ja patisti meidät lapset hankkimaan käsilaukkunsa muualta. Meni vuosia, ennenkuin ostin yhtäkään laukkua. Senkin jälkeen laukkuja osteltiin hyvinkin harvakseltaan. Äärimmäisen tarpeen niin vaatiessa. Nyttemmin, olenkin itse alkanut tekemään kangaskasseja. Sinäkin voit ostaa tekemiäni kangaskasseja netistähttps://www.juuttisakki.fi/kangaskassit/

Ja sitten ne 10 syytä, miksi valita juuri kangaskassi ja mielummin minun valmistamani :)

1. Kangaskassi on kestävämpi kuin muovikassi. Kangaskassin sangat ei yleensä veny ja suurimman osan kangaskassien kantokahvoista on tehty jopa niin pitkiksi, että ne saa olkapäälleen roikkumaan.

2. Kangaskassi on ekoteko. Kangaskassi säästää luontoa, koska sen käyttöikä on pidempi

3. Kolmas syy onkin juuri käyttöaika. Kangaskassi on pestävä ja kestävä vaihtoehto. Voihan toki muovikassiakin käyttää useampaan kertaan ja viimeistään roskapussina, mutta harvemmin sitä pestään.

kestokassit%20%281%29.jpg

4. Kangaskasseja saa monilla eri kuoseilla ja väreillä. Ja koko vaihtelee pienestä jättisuureen.

5. Kangaskassi maatuu toisin kuin muovipussi. Maailmassa on jo nyt liikaa muovia. Ei lisätä sitä enempää.

6. Kangaskassin käyttötarkoitus on moninainen. Sitä voi käyttää ostoksilla, urheilussa, harrastuksissa, käsilaukkuna ja monena muuna. 

7. Kangaskassi soveltuu myös tavaroiden säilytykseen. Kangaskassissa säilötyt tuotteet voi jopa pitää näkyvillä mielummin kuin muovipussissa roikkuvat tavarat. Kumpi olisi kauniimpi eteisessä? Kangaskassin täydeltä sanomalehtiä vai muovipussi täynnä sanomalehtiä?

8. Kangaskassi soveltuu hvyin myös sisustamiseen. Kangaskassista saat tehtyä vaikka tyynyn tai suojan kukkaruukulle. 

 

9. Kangaskassia voit käyttää organisointiin, jopa pakastimessa. 

10. Ja viimeinen hyvä syy on yksinkertaisesti se, että kangaskassi menee hyvin pieneen tilaan. Kangaskassin voi laittaa taskuun tai käsilaukkuun ja ottaa käyttöön tarpeen vaatiessa. 

Tilaa siis oma kangaskassi netistä ja nauti sen tuomista moninaisista eduista!